Na enkele jaren “het licht van de Peel” te hebben gevolgd, zijn wij begin 2020 met een nieuw project gestart genaamd “In de ban van de Aa”. Hierin volgen wij de Brabantse meanderende Aa en enkele zijtakken tot aan den Bosch waar de Aa uitmondt in de Dieze. Alle seizoenen komen aan bod en hierdoor is elke dag weer vol van verwondering, de natuur is nooit hetzelfde en elk moment kent zijn eigen schoonheden. De reflecties en de schittering in het water en de begroeiing en het leven langs het water zijn hoofdthema’s die we al schilderend en schetsend met impressies proberen vast teleggen.

Omdat de Aa niet overal makkelijk te bereiken is met auto of fiets hebben we besloten om te voet de Aa te gaan verkennen. In 5 dagen wandelen van het begin (platkuil) tot het einde (Dieze in den bosch). Onderweg leggen we met schilderijen, foto’s, filmpjes en een verslag vast wat we allemaal tegenkomen. Sommige stukjes van de route hebben we gezelschap.

Bent u benieuwd naar de manier waarop wij de pracht van de verschillende seizoenen langs de Aahebben weergegven in onze werken? Voorjaar 2022 ronden wij “in de ban van de Aa” af met onder andereeen tentoonstelling in museum de Wieger. Kunt u niet zolang wachten? Breng dan een bezoekje aan onze websites of volg ons op facebook of instagram.



foto: Marije Zuidweg

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dag 1

wandel-schildertocht Dag 4

Dag 5 einde van de wandel-schildertocht